Indlæser Begivenheder

14. marts – Marie Triepke Krøyer og P.S. Krøyer i Italien

Nogle af sine bedste værker skaber Marie på bryllupsrejsen til Italien med sin mand P. S. Krøyer. År forinden har P.S. Krøyer alene været på den store dannelsestur til blandt andet Italien og skaber gennembrudsværket: Italienske landsbyhattemagere. Det er et værk, som Marie ser som helt ung og det kommer til at betyde en del for hendes udvikling som maler.

Vor tids forskning viser nye sider af Marie Krøyer, de netværk hun bevæger sig i og de kilder, som hun drager inspiration fra. Marie Krøyers virke tager form i udveksling med et dynamisk og frugtbart kunstnerisk miljø omkring århundredskiftet. Hendes egen kunstneriske produktion bevæger sig på tværs af forskellige kunstarter og spænder over maleri, kunsthåndværk, design og indretning.

Denne aften kigger vi på kunstnernes liv og selvfølgelig værker fra Italien, skabt af Marie Triepcke Krøyer, P.S. Krøyer og Kristian Zahrtmann, som parret besøger i Civita d’Antino, hvor Zahrtmann havde hus og tilbragte megen tid. Zahrtmann er anerkendt for sin helt egen stil og blev som lærer på Kunstnernes Frie Studieskoler fødselshjælper for mange senere kunstnere.

Kunsthistoriker og -formidler Peter Kær folder i denne foredragsrække historien ud om de mange danske kunstnere, der gennem tiden har søgt sammen under italienske himmelstrøg. Fra Thorvaldsens ”hof” i Rom til Zahrtmanns kunstnerkoloni Civitas. Semesterets tre foredrag kan købes samlet eller hver for sig. Ved billetkøb er det muligt at tilkøbe en 2-retters menu med årstidens råvarer, der serveres efter foredraget i Sophienholm Café.

Peter Kærs fortid som skuespiller, TV-vært og entertainer gør ham til en forrygende og meget populær foredragsholder, der med humor, elegance og stor indsigt folder kunsten ud bl.a. i Kærs Kunstkalender på YouTube og TV-udsendelsen 1000 års kunsthistorie for DR. Kær siger selv “Der er altid noget, der er aldrig ingenting”, når han som kunstdetektiv går på jagt efter spændende historier at folde ud, og i dette semester er det danske kunstnere i Italien, han fortæller om.

Share This Story, Choose Your Platform!