Indlæser Begivenheder

’KUNSTRUTEN MED PETER KÆR’ er LOF’s populære virtuelle højskole med kunsthistoriker Peter Kær som fast højskolevært. Alt foregår ’live’, hvor Peter byder velkommen, snakker med oplægsholderne fra museerne og styrer dialogen.

Med KUNSTRUTEN får du et unikt indblik i nogle af Danmarks mest interessante kunstmuseer og udstillinger – direkte hjemme fra din egen stue. Denne gang kommer vi desuden et smut til Norge, når Peter Kær introducerer os til Edvard Munch og Munchmuseet i Oslo. Over seks mødegange kommer du med på en lærerig rejse gennem en række forskellige kunstretninger. Du kan oven i købet dele din skærm med andre – og fx se højskolen via din tv-skærm.

Med LOF’s online højskole udfordrer vi højskolens traditionelle form. Deltagerne mødes på den digitale platform Zoom første gang mandag den 30. oktober mellem kl. 19.00-21.00, hvor alle deltagerne får mulighed for at få en halv times introduktion til teknikken. Herefter er der højskole seks mandage fra kl. 19.00-21.00 (3 mandage i november 2023 og 3 i januar 2024). På disse dage udfoldes kunsthistorien af oplægsholdere fra museerne med speciale i netop deres område.

Sådan forløber en online højskoledag:
Hver højskoleaften varer 2 timer fra kl. 19-21, og du ledes igennem programmet af vores højskolevært Peter Kær. Som en fast del af højskolekonceptet samles vi kl. 19.00 til fællessang og introduktion til dagens tema. Derefter går vi til dagens foredrag fra et af de 6 deltagende kunstmuseer i Danmark.

Under foredraget kan deltagerne stille spørgsmål i chatten, og efter foredraget er der dialog i ’breakout rooms’ i mindre grupper. Peter Kær styrer debatten og sørger for at binde temaerne sammen og giver inspiration til videre oplevelser – online eller rundt om i landet.

Til hver højskolegang har vi indlagt 5 minutters bevægelse ledet af en underviser fra LOF, så vi får rørt kroppen lidt i løbet af de to timer.

I ’KUNSTRUTEN MED PETER KÆR’ kan du møde:
30.10.23.: En halv times introduktion til Zoom (valgfrit, hvis du fx har prøvet Zoom før)
06.11.23.: Kunstmuseet i Tønder
13.11.23.: Under planlægning
20.11.23.: Fuglsang Kunstmuseum, Lolland
15.01.24.: Vendsyssel Kunstmuseum, Hjørring
22.01.24.: Johannes Larsen Museet, Kerteminde
29.01.24.: Munch, Oslo

OBS! Højskolen foregår live og vil ikke blive optaget, så der er ikke mulighed for at se det senere.

‘Kunstruten med Peter Kær’ er et samarbejde mellem 6 LOF-afdelinger fra hele landet.

Du er velkommen til at invitere en ven eller to til at sidde med ved skærmen, så du har en at dele oplevelsen sammen med. Måske får I senere lyst til at besøge nogle af museerne sammen.

Uddybning af de 6 temaer:

30.10.23: Introduktion til Zoom
Alle deltagere inviteres til introduktion af online platformen Zoom. Introduktionen er målrettet nye brugere af Zoom mediet, og de erfarne kan bruge det som en lejlighed til at tjekke teknikken.
Vi gennemgår funktionerne og der er mulighed for at stille spørgsmål.

Share This Story, Choose Your Platform!