Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

4/2: Hieronymus Bosch – den eventyrlige
Få kunstnere har som Hieronymus Bosch (1450-1516) været i stand til at skabe eventyrlighed på lærredet. Det gode og det onde, skønhed og det rædselsvækkende.  Allerede i Boschs levetid var hans kunst meget eftertragtet. Et af hans mest berømte malerier er triptykonet Lysternes have, hvor han skildrer paradis, menneskeheden og helvede med fortællelyst og humoristiske satiriske kommentarer. Denne aften får Peter Kær besøg af seniorforsker Poul Grinder-Hansen, der hjælper os til indblik og forståelse af Hieronymus Bosch, en af kunsthistoriens helt store.

Samtalen krydres med et musikalsk lydspor udført af Pernille Petersen, fløjte.

Kokken Rasmus Leck Fischer tryller i køkkenet, så der også er noget til smagssansen. Der serveres således en enkelt ret, der matcher emnet for aftenen.

NB: Prisen er inkl. let og lækker aftensmad.

Over 4 kaféaftener laver vi 4 tydelige nedslag i kunsthistorien og tager fat på nogle af sværvægterne på tværs af tid. Kunstnere, der har inspireret og forundret. Hieronymus Bosch, Francesco Goya, Gerhard Richter og Louise Bourgeois repræsenterer et stort spænd af kunstneriske udtryk og tidsmæssige forskelle. Det giver os muligheden for en udfordrende refleksion af tid og udtryk, for alle de nævnte kunstnere bliver udsat for en perspektivering, så vi kan mærke dem her og nu.