Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Denne gang i kunstkafeen laver vi 4 tydelige nedslag i kunsthistorien og tager fat på nogle af sværvægterne på tværs af tid. Kunstnere, der har inspireret og forundret. Hieronymus Bosch, Francesco Goya, Gerhard Richter og Louise Bourgeois repræsenterer et stort spænd af kunstneriske udtryk og tidsmæssige forskelle. Det giver os muligheden for en udfordrende refleksion af tid og udtryk, for alle de nævnte kunstnere bliver udsat for en perspektivering, så vi kan mærke dem her og nu.

5/2: Hieronymus Bosch – den eventyrlige
Få kunstnere har som Hieronymus Bosch (1450-1516) været i stand til at skabe eventyrlighed på lærredet. Det gode og det onde, skønhed og det rædselsvækkende.  Allerede i Boschs levetid var hans kunst meget eftertragtet. Et af hans mest berømte malerier er triptykonet Lysternes have, hvor han skildrer paradis, menneskeheden og helvede med fortællelyst og humoristiske satiriske kommentarer. Denne aften får Peter Kær besøg af seniorforsker Poul Grinder-Hansen, der hjælper os til indblik og forståelse af Hieronymus Bosch, en af kunsthistoriens helt store.

19/2: Goya – kritisk alsidighed
Francisco Goya (1746-1828) bliver af mange betegnet som en af de første moderne malere. Goya opererer både som hofmaler med et lettere romantisk udtryk og som tydelig  samfundsrevser og humanist med blik for skyggesiderne. Goyas grafiske arbejder som Krigens rædsler og hans foruroligende Sorte malerier, malet direkte på væggen i hjemmet, kan stadig mærkes. Denne aften får Peter Kær besøg af seniorforsker Ulla Kjær, der hjælper os med at komme dybere ned i en forståelse af Francisco Goya og den tid, der præger hans kunst.

4/3: Gerhard Richter – sløret og klart
Denne aften er Gerhard Richter i søgelyset. Richter er kendt for en sitrende og grålig fotorealisme, men også hans arbejde med det abstrakte, med farver og lys har cementeret hans position som en af samtidens største kunstnere. Denne aften får Peter Kær besøg af kulturforskeren og anmelderen Torben Sangild, der hjælper os med at afdække betydningslagene og få større forståelse for kunstneren Gerhard Richter.

18/3: Louise Bourgeois – historiefortælleren
Louise Bourgeois (1911-2010) er fransk-amerikansk kunstner, der nok er mest kendt sine skulpturer i stor målestok som eksempelvis Maman og Spider.  Men Bourgeois er så meget andet. Hun repræsenterer og muliggør spændende koblinger til surrealisme, Duchamp, problematiske mor-datter forhold, samt, ikke mindst, en lidt utraditionel inspirationsvej fra såkaldt “primitiv kunst” set i forhold til den modernisme-kanoniserede Picasso-formalisme. Denne aften får Peter Kær besøg af museumsinspektør Teresa Østergaard Pedersen, der hjælper os på rejsen frem mod en forståelse for Louise Bourgeois og hendes betydning i kunsthistorien.

Samtalerne krydres med et musikalsk lydspor udført af særdeles kompetente musikere.

Kokkene Rasmus Leck Fischer og Julien Risbourg tryller i køkkenet, så der også er noget til smagssansen. Der serveres således en lækker ret, der matcher emnet for aftenen.

NB: Prisen er inkl. let og lækker aftensmad.

Programmet for aftenerne:
17:30 Dørene åbnes
18:00 Maden kommer på bordet
19:00 Kunsten foldes ud
19:50 Pause
20:15 Kunsten foldes atter ud
21:00 Tak for i dag