Indlæser Begivenheder

Endnu en gang åbner Peter Kær, Folkeuniversitetet og Gastronomisk Innovation dørene til en sanselig og berigende aften i Kærs KunstKafé.

Denne aften går kunsthistoriker og tv-vært Peter Kær på opdagelse i kunstens forunderlige verden i selskab med en musiker og en dygtig kok i Gastronomisk Innovation i Atelier 1B på Kultorvet.

Elisabeth Jerichau-Baumanns (1819-1881) liv og virke blandt kongelige, almue, kunstnere og politikere i 1800-tallets Europa samt hendes rejser til Mellemøsten gør hendes udsyn og indsigt til noget særligt.

Få kunstnere har som Jerichau-Baumann bevæget sig rundt og haft en både international motiv- og kundekreds. Hun var anerkendt i sin samtid, men nok mest i udlandet.

På denne aften i Kunstkaféen kigger vi på en af de mest markante kunstnere herhjemme, når det handler om 1800-tallets europæiske orientalisme. Udover at være billedkunstner var hun en aldeles udmærket forfatter.

Vi ser på, hvordan en kunstner har flyttet grænser, udfordret vores forestillinger om kunst og vores måde at reflektere over livet på.

Samtalen krydres med et musikalsk lydspor udført af en særdeles kompetent musiker.

Kokken Rasmus Leck Fischer tryller i køkkenet, så der også er noget til smagssansen. Der serveres således en lækker ret, der matcher emnet for aftenen.

NB: Prisen er inkl. let og lækker aftensmad