Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

P.S. Krøyer, Michael og Anna Ancher

Dansk kunst – tættere på (afsnit 1 af 5)
Krøyer opfattes internationalt som en af de største mestre i dansk kunst. Livets og lysets maler imponerer stadig på lærredet. Krøyer er med til at placere Skagensmalerne markant på det kunstneriske landkort herhjemme
Michael Ancher er en central skikkelse blandt Skagensmalerne og dertil en af Danmarks mest folkekære kunstnere. Michael Ancher skabte sin berømmelse på skildringer af den danske fisker, i enkeltportrætter eller i store figurbilleder, der på een gang er realistiske beretninger om virkeligheden og monumentale figurkompositioner.
Anna Ancher havde som den eneste Skagensfødte Skagensmaler et helt særligt forhold til sine motiver. Derudover er hendes behandling af lyset i værkerne enestående. Anna Ancher nød stor anerkendelse i sin samtid som ganske få kvindelige kunstnere oplevede i en mandsdomineret branche. I spændingsfeltet mellem det moderne gennembrud og den fremherskende indremissionske prægning af lokalsamfundet formår Anna Ancher at skabe sin helt egen stil, der stadig i dag forbløffer.

Praktisk info

Tilbud om fællesspisning
Toldkammerets café Spisekammeret tilbyder fællesspisning kl. 18. (Mødetid kl. 17.45) Der er forudgående tilmelding og prisen er 75 kr.
Se den aktuelle spiseseddel og meld dig til her
Toldkammeret | Byens hjertekammer | Kulturhus | Helsingør (kuto.dk)

Share This Story, Choose Your Platform!