Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kunsthistoriker Peter Kær byder inden for i sin KunstKafé, hvor han denne fredag eftermiddag tager os med på en tour de force gennem kunsthistorien fra Den Franske Revolution og frem til i dag – med nedslag der, hvor kunsten forholder sig til ydre uroligheder, men hvor vi primært skal se på revolutioner og brud i kunstens udtryk.

Vi kommer bl.a. forbi impressionismen med Monet som bannerfører, fotografiets revolutionerende betydning for malerkunsten, Van Gogh og Gauguin som ‘revolutionære’ i postimpressionismen, Picasso og Braque i det kubistiske projekt og Matisse som kaptajn for de modernistiske vilde.

Vi gør også stop ved de italienske futurister på kanten af 1. verdenskrig og Marcel Duchamps dadaistiske tissekumme. Vi skal se på performancekunst a la John Cage og Yves Klein, Frida Kahlos køns- og smerterelaterede værker, hyperrealisme i hænderne på Duane Hanson og kropskunst med Orlan under kniven.

I en nutidig kontekst ser vi på ‘museums-revolutionen’, hvor kulturinstitutioner manifesterer sig som kunstværker i sig selv. Vi runder af med at kigge på et par af nutidens meget omtalte værker som Jens Haanings Take the Money and run fra 2021. Er det provokation, revolution eller bare et værk i en traditionel kunsthistorisk sammenhæng?

Undervejs vil vi lytte til musikalske indslag ved guitarist Peter Uldahl. Fokus er her på, hvordan de kunstneriske strømninger kom til udtryk i musikken.

Og endelig: Ingen kunstkafé uden kaffe/te og kage.

Share This Story, Choose Your Platform!