Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Endnu en gang åbner Peter Kær, Folkeuniversitetet og Gastronomisk Innovation dørene for en ny sæson i Kærs Kunstkafé.

Over en række kafé-aftener går kunsthistoriker og tv-vært Peter Kær på opdagelse i kunstens forunderlige verden i selskab med kunsthistorikere, musikere og en dygtig kok i Gastronomisk Innovation i Atelier 1B på Kultorvet. Det bliver en tour de force gennem udvalgte perioder og kunstnere i kunsthistorien, der tages under kyndig, kærlig og kunstnerisk behandling. Vi ser på, hvornår kunsten har flyttet grænser, udfordret vores forestillinger om kunst og vores måde at reflektere over livet på.

Samtalerne krydres med et musikalsk lydspor udført af særdeles kompetente musikere. Kokken Rasmus Leck Fischer tryller i køkkenet, så der også er noget til smagssansen. Der serveres således en let, lækker ret, der matcher emnet for aftenen.

NB: Prisen er inkl. let og lækker aftensmad.

Programmet for aftenerne:
17:30 Dørene åbnes
18:00 Maden kommer på bordet
19:00 Kunsten foldes ud
19:50 Pause
20:15 Kunsten foldes atter ud
21:00 Tak for i dag

Så åbner vi endnu engang dørene for en ny sæson af Kærs Kunstkaféer. Det er nysgerrigheden og lysten, der driver Peter Kær til at pege på kunstnere og perioder, der har haft markant betydning for vores opfatelse af, hvad kunst kan og vil. Over 4 aftener undersøger vi sammen det ypperste af kunsten på en måde, der både udfordrer og inspirerer. Det er en fornøjelse efter 6 udsolgte sæsoner, stadig at kunne byde indenfor i kunstens verden, der giver os muligheden for at reflektere over vores eget liv og over tidens aftryk.

6/10: Vægtæppernes billedverden – tæpper som kunstmedie
Hvad er det nu for noget? Tag med på en rejse i tid, hvor vi kommer forbi Bayeux-tæpperne, Frederik den 2.s Kronborg-tapeter, Bjørn Nørgaards Danmarkshistorie og samtidens Grayson Perry. Vi sætter kunstværkerne ind i en både historisk og kunsthistorisk kontekst. Med på turen til forståelse for dette særlige udtryk er en af landets førende eksperter: seniorforsker og museumsinspektør Poul Grinder-Hansen fra Nationalmuseet. 
Musikken varetages af Louise Hjorth Hansen (fløjte).

 

20/10: Delacroix – den væsentligste kunstner overhovedet?
Eugène Delacroix (1798-1863) er blandt mange anset som den væsentligste inspiration for alle dem, vi opfatter som den moderne kunsts vigtigste kunstnerne: Manet, Monet og impressionismens malere. Delacroix var meget anerkendt i sin samtid og opfattes som en af giganterne i fransk malerkunst. Men hvem var han, og hvordan var hans udtryk? Med respekt for fortiden udvikler Delacroix maleriet med friskhed, dynamik og blik for den gode fortælling. Tag med, når seniorforsker og museumsinspektør Ulla Kjær og Peter Kær stiller skarpt på Delacroix. 
Musikken varetages af Ida-Marie Arendt (violin/bratch).

 

10/11: Elisabeth Jerichau-Baumann – en kunstnerisk kosmopolit
Elisabeth Jerichau-Baumanns (1819-1881) liv og virke blandt kongelige, almue, kunstnere og politikere i 1800 tallets Europa samt hendes rejser til Mellemøsten gør hendes udsyn og indsigt til noget særligt.

Få kunstnere har som Jerichau-Baumann bevæget sig rundt og haft en både international motiv- og kundekreds. Hun var anerkendt i sin samtid, men nok mest i udlandet. På denne aften i Kunstkaféen kigger vi på en af de mest markante kunstnere herhjemme, når det handler om 1800-tallets europæiske orientalisme.

Peter Nørgaard Larsen, overinspektør og seniorforsker på Statens Museum for Kunst, hjælper os med forståelsen af Jerichau-Baumanns virke. 


17/11: Andy Warhol og Jean-Michel Basquiat – Pop Art og neo-ekspressionisme
Andy Warhol (1928-87) er nærmest indbegrebet af Pop Art. Vi kigger denne aften på tiden, tankerne og spændvidden i Andy Warhols værker.

Jean-Michel Basquiat (1960-88) opnåede på ganske kort tid at gå fra street-graffitikunstner til at blive samtaleemnet blandt gallerister, kunstnere og kunstsamlere i New York i 1980’erne.

Basquiats rå og pågående neo-ekspressionistiske stil fascinerer stadig i dag, og hans værker står stærke, friske og værdifulde. I 2017 blev et af dem solgt for 110 millioner…dollars. Dorthe Juul Rugaard, seniorkurator og udstillingschef på Arken, hjælper os med at komme bagom de to markante kunstnere. Musikken varetages denne aften af Ole Kibsgaard (guitar/sang).