Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

J.M.W. Turner var sin generations mest revolutionære kunstner og den betydeligste fornyer af malerkunsten i 1800-tallet. Han beherskede maleteknikkerne som ingen anden, og hans abstrakte formsprog forevarslede både impressionismen og senere den abstrakte ekspressionisme. Turner blev så radikal i sit udtryk, at han oplevede, at et af hans billeder blev ophængt på hovedet, endda til Turners store tilfredshed. Denne aften er det museumsinspektør og seniorforsker Ulla Kjær fra Nationalmuseet, der hjælper os til en forståelse af Turners værker.

Denne gang i kunstkafeen laver vi fire tydelige nedslag i kunsthistorien og tager fat på nogle af sværvægterne på tværs af tid. Kunstnere, der har inspireret og forundret. Giovanni Piranesi (1720-1778), William Turner (1775-1851), Wilhelm Marstrand (1810-1873) og Louise Bourgeois (1911-2010) repræsenterer et stort spænd af kunstneriske udtryk og tidsmæssige forskelle. 

Samtalerne krydres med et musikalsk lydspor udført af en særdeles kompetent musiker.

Kokken Rasmus Leck Fischer tryller i køkkenet, så der også er noget til smagssansen. Der serveres således en let ret, der matcher emnet for aftenen.

NB: Prisen er inkl. let og lækker aftensmad.