Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Piranesi står som en af de mest visionære kunstnere, når det kommer til arkitektoniske visioner over tid. Piranesi var en italiensk grafiker og arkitekt fra Venedig, men det var primært i Rom, at han foldede fortiden ud og skabte en lang række stemningsmættede arkitektoniske fantasistykker, der stadig den dag i dag fascinerer. Denne aften er det museumsinspektør Hanne Kolind Poulsen fra SMK, der hjælper os til en forståelse af Piranesis værker.

Endnu en gang åbner Peter Kær, Folkeuniversitetet og Gastronomisk Innovation dørene for en ny sæson i Kærs KunstKafé.

Over fire kafé-aftener går kunsthistoriker og tv-vært Peter Kær på opdagelse i kunstens forunderlige verden i selskab med kunsthistorikere, musikere og en dygtig kok i Gastronomisk Innovation i Atelier 1B på Kultorvet.

Denne gang i kunstkafeen laver vi fire tydelige nedslag i kunsthistorien og tager fat på nogle af sværvægterne på tværs af tid. Kunstnere, der har inspireret og forundret. Giovanni Piranesi (1720-1778), William Turner (1775-1851), Wilhelm Marstrand (1810-1873) og Louise Bourgeois (1911-2010) repræsenterer et stort spænd af kunstneriske udtryk og tidsmæssige forskelle. 

Det bliver en tour de force gennem udvalgte perioder og kunstnere i kunsthistorien, der tages under kyndig, kærlig og kunstnerisk behandling. Vi ser på, hvornår kunsten har flyttet grænser, udfordret vores forestillinger om kunst og vores måde at reflektere over livet på.

Samtalerne krydres med et musikalsk lydspor udført af en særdeles kompetent musiker.

Kokken Rasmus Leck Fischer tryller i køkkenet, så der også er noget til smagssansen. Der serveres således en let ret, der matcher emnet for aftenen.

NB: Prisen er inkl. let og lækker aftensmad.