Indlæser Begivenheder

I kunstkaféen går kunsthistoriker og tv-vært Peter Kær på opdagelse i kunstens forunderlige verden i selskab med en lokal musiker og Brasserie Kunstens dygtige kok.

Efter over 5 år med udsolgte huse i København, rykker Peter Kær og hans Kunstkafé nordpå og gæster Kunsten over 4 aftener i foråret 2022.

Kunsthistoriker og tv-vært Peter Kær, der netop har modtaget Kunstformidlingsprisen, går på opdagelse i kunstens forunderlige verden i selskab med en musiker og vores dygtige kok.

 

Tanken med Kærs Kunstkafé er at smelte mad, musik og indsigt i kunsten sammen til nogle sanselige og berigende aftener.

Peters foredrag krydres med et musikalsk lydspor udført af en særdeles kompetent musiker og vores kok sørger for, at der også er noget til smagssansen.

Der serveres således en god og enkel ret, der matcher emnet for aftenen.

 

Program

18:00 Velkomst ved Peter Kjær og maden præsenteres af kokken

18:45 Kunsten foldes ud af Peter Kær og musikken

19:30 Kaffe- og kagepause

20:00 Kunsten foldes ud igen Peter Kær og musikken

20:30 Tak for i aften

 

Der kan forekomme ændringer i programmet.

Der afholdes også en serie af Kærs KunstKafé i efteråret.

Forår

7. april: C. W. Eckersberg – begyndelsen på den danske guldalder

Christoffer Wilhelm Eckersberg har fået æren af at være den store fornyer af dansk kunst. Omkring 1815 skabte han grundlaget for en hel epokes malerkunst, den såkaldte danske Guldalder. I de 35 år, han var professor på Det kgl. Danske Kunstakademi i København, blev stort set alle unge danske malere påvirket af ham. Denne aften kigger vi på udvalgte værker af Eckersberg, hans elever, blandt andre Marstrand, Constantin Hansen og Ditlev Blunck. Vi får også et indblik i den store betydning som dannelsesrejsen til Rom havde på både Eckersberg og ikke mindst hans efterfølgere på kunstscenen.

 

21. april: Elisabeth Jerichau Baumann – en kunstnerisk kosmopolit

Kunsthistorikeren Peter Kær fortæller denne aften om en af Danmarks mest anerkendte internationale kunstnere, Elisabeth Jerichau Baumann. Elisabeth Jerichau-Baumanns (1819-1881) liv og virke blandt kongelige, almue, kunstnere og politikere i 1800-tallets Europa samt hendes rejser til Mellemøsten gør hendes udsyn og indsigt til noget særligt.
Få kunstnere har som Jerichau-Baumann bevæget sig rundt og haft en både international motiv- og kundekreds. Hun var anerkendt i sin samtid, men nok mest i udlandet.
På denne aften i Kunstkaféen kigger vi på en af de mest markante kunstnere herhjemme, når det handler om 1800-tallets europæiske orientalisme. Udover at være billedkunstner var hun en aldeles udmærket forfatter.
Vi ser på, hvordan en kunstner har flyttet grænser, udfordret vores forestillinger om kunst og vores måde at reflektere over livet på.

 

28. april: Kvindernes gennembrud i dansk malerkunst

Bertha Wegmann, Emilie Mundt, Anne Sophie Petersen og Anne Marie Carl-Nielsen
Denne aften tager vi fat på nogle af de kvindelige kunstnere, der i 1880’erne og 1890’erne var med til at præge kunstscenen. En enkelt, Anna Ancher, har bevaret en tydelig synlighed. Nogle er gledet ud i glemslen, men det råder vi bod på. Bertha Wegmann var uhyre efterspurgt som portrætmaler, helt på lige fod med P.S. Krøyer. Emilie Mundt var sammen med sin livsledsager Marie Luplau med til at sætte fokus på kvinderne i kunsten. Anna Sophie Petersen var uhyre talentfuld og havde blandt andet blik for kunstens rolle som debatskabende i forhold til de tidsmæssige tendenser. Anne Marie Carl-Nielsen er den første kvindelige danske billedhugger, der skabte monumenter, som i størrelse og betydning kan sidestilles med de mandlige kollegers.

 

12. maj: Willumsen – En inspirerende pioner og multikunstner

Der er noget at glæde sig til denne aften, hvor en af Danmarks mest markante kunstnere er under luppen. Jens Ferdinand Willumsens aktive kunstnerliv strækker sig over mere end 70 år, og han har efterladt sig en særdeles omfattende produktion. Willumsen var maler, billedhugger, grafiker, fotograf, keramiker og arkitekt. Han skabte inden for alle disse områder betydningsfulde værker. Willumsen opholdt sig størstedelen af sit liv uden for Danmarks grænser, hovedsageligt i Frankrig, hvor han under et ophold i Paris i starten af 1890’erne blev påvirket af symbolismen. Hans stil fik med årene en stærkt personlig karakter samtidig med, at den knytter forbindelser til både ældre kunst og til den helt moderne billedverden.

Share This Story, Choose Your Platform!