Indlæser Begivenheder

Louise Bourgeois er en fransk-amerikansk kunstner, der nok mest er kendt for sine skulpturer i stor målestok som eksempelvis Maman og Spider. Men Bourgeois er så meget andet. Hun repræsenterer og muliggør spændende koblinger til surrealisme, Duchamp, problematiske far-mor-datter forhold samt, ikke mindst, en lidt utraditionel inspirationsvej fra såkaldt “primitiv kunst” set i forhold til den modernisme-kanoniserede Picasso-formalisme.

Denne aften er det museumsinspektør Teresa Østergaard Pedersen fra Holstebro Kunstmuseum, der hjælper os til en forståelse af Louise Bourgeois.

Denne gang i kunstkafeen laver vi fire tydelige nedslag i kunsthistorien og tager fat på nogle af sværvægterne på tværs af tid. Kunstnere, der har inspireret og forundret. Giovanni Piranesi (1720-1778), William Turner (1775-1851), Wilhelm Marstrand (1810-1873) og Louise Bourgeois (1911-2010) repræsenterer et stort spænd af kunstneriske udtryk og tidsmæssige forskelle. 

Over fire kafé-aftener går kunsthistoriker og tv-vært Peter Kær på opdagelse i kunstens forunderlige verden i selskab med kunsthistorikere, musikere og en dygtig kok i Gastronomisk Innovation i Atelier 1B på Kultorvet.

Samtalerne krydres med et musikalsk lydspor udført af en særdeles kompetent musiker.

Kokken Rasmus Leck Fischer tryller i køkkenet, så der også er noget til smagssansen. Der serveres således en let ret, der matcher emnet for aftenen.

NB: Prisen er inkl. let og lækker aftensmad.