Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

En grænseoverskridende europæisk kunstmaler

Kunsthistorikeren Peter Kær fortæller denne aften om en af Danmarks mest anerkendte internationale kunstnere, Elisabeth Jerichau Baumann (1819-1881).

Få kunstnere har som Jerichau-Baumann bevæget sig rundt og haft en både international motiv- og kundekreds. Hun var anerkendt i sin samtid, men nok mest i udlandet. I England, Tyskland, Frankrig, Rusland og Mellemøsten solgte hun værker til høje priser, men herhjemme skulle hun kæmpe med det, at hun var født i Polen, uddannet i Tyskland og … kvinde.

Elisabeth Jerichau-Baumanns liv og virke blandt kongelige, almue, kunstnere og politikere i 1800-tallets Europa samt hendes rejser til Mellemøsten gør hendes udsyn og indsigt til noget særligt. Som en af de få kunstnere fik hun i Ægypten mulighed for at besøge og male i haremmernes ellers lukkede verden.

Når det handler om 1800-tallets europæiske orientalisme er hun en af de mest markante kunsnere herhjemme . Udover at være billedkunstner var hun en aldeles udmærket forfatter.

Peter Kær er i gang med et større forsknings- og formidlingsprojekt om Elisabeth Jerichau Baumann, der til december bliver omdrejningspunktet for årets Kunstkalender.

Share This Story, Choose Your Platform!