Kærs KunstKafé

Kunst, mad og musik…

I kunstkaféen går kunsthistoriker og tv-vært Peter Kær på opdagelse i kunstens forunderlige verden i selskab med kunsteksperter, musikere og kokke fra Restaurant Mark.

Det bliver en tour de force gennem udvalgte perioder og kunstnere i kunsthistorien, der tages under kyndig, kærlig og kunstnerisk behandling. Vi ser på, hvornår kunsten har flyttet grænser, udfordret vores forestillinger om kunst og vores måde at reflektere på. Ofte har Peter Kær besøg af en kunstfaglig forsker og sammen går de bagom kunsten, for at afdække betydningerne.

Samtalerne krydres med et musikalsk lydspor, hvor en kompetent musiker tilfører aftenens kunstfaglige tema den ekstra dimension, som kun musik kan give.

Ved de fleste kunstkafé-arrangementer er det kokken Bendix Sixtus Laursen, der tryller i køkkenet, så der også er noget til smagssansen. Der er således en enkel og lækker ret, der også matcher emnet for aftenen.

I løbet af sæsonen vil der komme nye kunstkaféer med nye temaer til. Hvis du er interesseret, så tjek kalenderen.

Sku’ det være kunst? – Kærs Kunstkafé

Kærs KunstKafé, Jan Kaspersen, Teresa Østergaard, Peter Kær, Foto: Henrik Klock

Oplev en kunsthistorisk tour de force gennem det 20. århundredes sidste halvdel, når tv-vært og kunsthistoriker Peter Kær slår dørene op til en helt særlig kunstkafé. Du vil måske få maden galt i halsen, for denne aften handler det om de kunstnere, som for alvor har turdet flytte grænser og udfordrer vores forestillinger om kunst.

Sammen med kunsthistoriker Teresa Østergaard Pedersen tager Kær kunsten i perioden 1950-2000 under kyndig og kærlig behandling. De to eksperter ser nærmere på nogle af de skandaleværker, som for alvor har irriteret, udfordret og forarget offentligheden, når de inddrager værker af danske kunstnere fra Jorn til Ex-skolen (Gernes, Kirkeby og Nørgaard) men også ser nærmere på internationale navne, som Yves Klein, Manzoni og Warhol.

Musikerne Jan Kaspersen og Nicholas Findsen gæster Kærs Kunstkafé og sætter toner til perioden. Velkommen til et forrygende arrangement med cafestemning og dygtige formidlere på scenen.

Kokken Rasmus Leck Fischer skaber en ret, der er inspireret af aftenens tema.

Teresa Østergaard Pedersen, ph.d. IKK
Peter Kær, cand.mag. i kunsthistorie og kulturformidling.
Jan Kaspersen og Nicholas Findsen, musikere

Reformationens kunst – Kærs Kunstkafé

Lucas Cranach den Ældre (1472-1553)
Venus og Cupido som Honningtyv, 1530
Statens Museum for Kunst

Sammen med historiker Torben Svendrup får vi sat Reformationen på plads i jubilæumsåret 2017, hvor det er 500 år siden, Luther slog sine teser op på kirkedøren i Wittenberg. Vi kigger på et udvalg af centrale kunstnere og kunstværker fra perioden, herunder Lucas Cranach den Ældre og den billedskat, der findes i de danske kirkers kalkmalerier. Marie Stockmarr Becker spiller toner fra tiden på bratch og kokken Rasmus Leck Fischer skaber en ret, der er inspireret af aftenens tema.

Torben Svendrup, ph.d. i historie
Peter Kær, cand.mag. i kunsthistorie og kulturformidling.
Marie Stockmarr Becker, musiker

Guldalderens rejselystne malere – Kærs Kunstkafé

Constantin Hansen (1804-1880)
Maleren Ditlev Blunck, 1837
Statens Museum for Kunst

Ditlev Blunck og mange andre danske kunstnere besøgte Rom i 1800-tallet som en del af deres kunstneriske dannelse. Vi sætter fokus på blandt andet Ditlev Blunck, hvis kunst netop udstilles på Nivaagaards Malerisamling, og på banebrydende malere som Eckersberg, Rørbye og Constantin Hansen. Jan Kaspersen har udvalgt livemusikken og kokken Rasmus Leck Fischer skaber en ret, der er inspireret af aftenens tema.

Birgitte von Folsach, museumsinspektør, Nivaagaards Malerisamling
Peter Kær, cand.mag. i kunsthistorie og kulturformidling.
Jan Kaspersen og Nicholas Findsen, musikere

Kunst og musik fra Modernismen – Kærs Kunstkafé

Karl Isakson (1878-1922)
Bastioner, Christiansø, 1921
Statens Museum for Kunst

Oplev en kunsthistorisk tour de force gennem fem årtier, når tv-vært og kunsthistoriker Peter Kær slår dørene op for en helt særlig kunstcafé.

Sammen med museumsinspektør og seniorforsker Dorthe Aagesen tager Kær en håndfuld markante kunstnere fra perioden 1900-1950 under kyndig og kærlig behandling, og de to eksperter ser nærmere på, hvordan kunsten i løbet af fem årtier blev ‘moderne’.

Peter Uldahl Kristensen står for musikken, der tager os tilbage til tonerne fra 30-40erne fra blandt andre den fransk-belgiske guitarvirtuos Django Reinhardt. Kokken Rasmus Leck Fischer skaber en ret, der er inspireret af aftenens tema.

Dorthe Aagesen, seniorforsker og museumsinspektør, Statens Museum for Kunst
Peter Kær, cand.mag. i kunsthistorie og kulturformidling.
Peter Uldahl Kristensen, musiker

Kroppen i Kunsten – Kærs Kunstkafé

David Ukendt/Efter Michelangelo/SMK

Aftenen tager kroppen under kærlig behandling og giver eksempler på, hvordan kunstnere har portrætteret mennesket – fra antikkens idealiserede kroppe, over middelalderens tildækkede til den moderne kunsts provokerende kropsudtryk. Musikken kommer forbi flamingoen og Rasmus Leck Fischer skaber også denne aften en ret, der er inspireret af temaet.

Inger Houbak, cand.phil. i kunsthistorie
Peter Kær, cand.mag. i kunsthistorie og kulturformidling
Peter Uldahl Kristensen, musiker

ARRANGEMENTER